20 Haziran 2010 Pazar

Dünya Kupasında 9. Gün


dünya kupasının 9. günü geride kaldı, artık 10. gün içerisindeyiz..30 günlük turnuvanın 3'te 1'ne ulaştık diyebiliriz..zaman yine çabuk geçiyo ama eminim ki önemli sayıda futbolsever 2.tur eşleşmelerini bekliyor. gruplardaki 2.maçlar yarın itibariyle sona erecek ve son 16'ya kalacakların belirlendiği maçlar oynanacak.

dünün ilk maçında Hollanda turnuvanın grup maçları karakterine uygun bir skorla (1-0) Japonya'yı yendi ve 2.turu garantiledi. Japonların hala şansları var son maçlar öncesinde, şöyle ki grubun 21.30'da oynanan maçında Kamerun öne geçtiği halde Danimarka'ya 2-1 kaybedince elendi ve Hollanda'nın peşine takılma mevzusunda Japonya ve Danimarka 3'er puandalar..son maçı oynayacaklar ve Japonya'nın averajı Danimarka'ya göre 1 gol daha iyi..dolayısıyla beraberlik hakları var..bakalım nolucak..

D grubu maçında ise Gana ile Avustralya 1-1 berabere kaldılar..Gana kazansaydı işi bitiriyodu ama ilk yarıda 10 kişi kalan Avustralya'yı yenemediler ve son maçta Almanya ile oynayacaklar..bu gruptan 2.tura çıkmak için son maçlar öncesi en az umudu olan Avustralya ama onların bile matematiksel de olsa şansı var..

2 yorum: