16 Haziran 2010 Çarşamba

Dünya Kupasında 5. Gün


turnuvanın 5.günü de geride kaldı. sanırım Kuzey Kore'nin Brezilya karşısında ilk yarıda beraberliği kotarması ve maçın sonunda 1 de gol atması ve yaşadıkları sevinç birçok insanda saf bir tebessüm bırakmıştır. güçleri belli olan Kuzey Koreliler ellerinden geldiğince mücadele ettiler ama bu Brezilya karşısında puan almaya yetmiyor tabi. Brezilyalı oyuncular 2.yarının başından itibaren Kuzey Kore kalesine yüklendiler ve 2 gol çıkarttılar..ilk golde sıfıra çok yakın bir açıdan golü atan Maicon'un direkt kaleye vurduğundan emin değilim (vurmuş ta olabilir)ama Kuzey Koreli kaleci de Maicon orta yapacak diye 6 pasa doğru açılınca golü yedi. 2.golün seyri oldukça güzeldi, Robinho'nun araya güzel pasına Elano'nun şık vuruşu..neyse Arjantin hastası biri olarak Brezilyayı da bu kadar anlatmayayım..

grubun akşam üstü oynanan ve benim günün maçı diye öne çıkarttığım maç pek öyle günün maçı olmamış ve gruptan Brezilya ile beraber çıkma hesabı yapan Fildişi ve Portekiz sanırım yenilip diğerinin arkasına düşmek istememişler..turnuvanın en öne çıkan maçların ALT bitme istatistiğine onlar da 0-0 ile katkıda bulunmuşlar..burada 2. maçlardan Brezilya-Fildişi maçı kritik.

günün ilk maçında ise F grubunda Yeni Zelanda-Slovakya karşılaştılar, yine işte olmaktan dolayı izleyemediğim maçta Slovakların çok önemli bir fırsatı teptiğini söylemek gerek. bir önceki gün berabere kalan İtalya ve Paraguay'a karşı az da olsa bir avantaj alacaklardı ama 90+3'te yedikleri golle yıkıldılar. bu grupta da 2.maçlarda kırılma Slovakya-Paraguay maçında yaşanacak gibi, bu maçı oynayanların İtalya ile gruptan çıkma hesap-kitap işleri açısından.

yarın herkesin diline doladığı İspanya İsviçre karşısına çıkarken grubun diğer maçında Honduras-Şili oynayacak. bu maçlar gündüz seansında..gruplarda 2.maçların ilki A grubunda Güney Afrika ile Uruguay arasında. kazanan 2.tur için öne fırlar.

2.maçların başlaması ile daha gollü maçlar izlemek üzere..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder