18 Haziran 2010 Cuma

Dünya Kupasında 7. Gün


gruplarda 2. maçlarla beraber gol sayısı da belirgin bir biçimde artmaya başladı. burada artık temkinli / kontrollü olmak yerine grup içindeki dağılıma göre kazanmak gereği söz konusu.

turnuvanın 7. günü bir maçta toplamda en fazla golün olduğu (5) Arjantin - Güney Kore maçı ile başladı. Dünya kupası ile ilgili yorumlarda hücum hatttına dikkat çekilen canım ciğerim biricik Arjantin'im G.Kore maçında bu yorumlara gerekli reaksiyonu verdi. ilk gol duran toptan ceza sahasına yapılan Messi ortasında savunmadan sekerek ağlarla buluştu. sonrası ise Higuain imzalı hat-trick. bu da turnuvadaki ilk hat-trick olarak kayıtlara geçti. Arjantin'de problem olacak yer orta saha gibi, sakatlığı olan Veron yerine Maxi Rodriguez başladı. daha sert - zorlu maçlarda ortada defansif anlamda sıkıntı olabilir mi soru işaretini kenarda tutuyorum şimdilik.

grubun diğer maçında ilk maçların kaybedenleri Yunanistan - Nijerya oynadılar ve kazanan Yunanistan oldu. kırılma noktası Nijerya 1-0 önde iken ilk yarıda 10 kişi kalmaları ve tam devreye girerken Yunanistan'ın eşitliği yakalaması. ama bir kırılma noktası daha söyleyeyim biraz fazla olsa da, 2. yarıda Nijerya kontra atağında kaçan golün tarifi yok. orda öne geçemediler ve Yunanlılar uzaktan atılan şutun kaleciden sekmesine tiplenen golle kazanıp 2. tur için şanslarını devam ettirdiler. gruptan çıkmak için son maçta Arjantin ile oynarken, Nijerya - G.Kore maçını radyodan takip edecekler..

günün son maçında ise Meksika Fransa'yı 2-0 ile geçerek önemli bir iş yaptı. maçı hakettiler, daha çok mücadele edip birşeyler yapmaya çabaladılar. çabaladılar diyorum çünkü Fransızların çabasını göremedim ben. sanırım Fransa dünya kupası play-off'unda İrlanda karşısındaki o meşhur Thierry Henry elinin ceremesini çekiyor! 2002 dünya kupasındaki gruptan çıkamama performansına 2010'da da çok yakınlar ve yine gol atamıyorlar. Domenech'ten sonra Laurent Blanc ile tekrar bir ayaklanma yapmayı denemeleri gerek, şu an için durumları hiç iyi değil bence.

bugünün maçlarında ilk maç skorlarından dikkat çeken Almanya, biraz hayalkırıklığı yaratan Sırbistan karşısında. değişik bir maç gibi. kaçacak olmasından dolayı üzücü. diğer maçlar C grubundan önce Slovenya - ABD, akşam ise tunuvaya kötü başlayan İngiltere ile Cezayir arasında..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder