23 Haziran 2010 Çarşamba

Arjantin-Meksika Yine Eşleşti (fakat bu kez Maradona var)


2006 Dünya Kupasında da 2.turda eşleşmişler, Arjantin çok zorlanmış; Maxi Rodriguez'in ceza sahası dışı sağ çaprazından attığı muhteşem gol ile çeyrek finale çıkabilmişti..sonrası penaltı uzmanı Almanlara kaybedilen tur..

bugüne dönersek, Arjantin için turnuva iyi gidiyor, eskiden düşülen "ölüm grupları"nın aksine daha uygun olan bu grupta 3'te 3 yaparak yola devam edilirken genel anlamda topa hükmeden bir Arjantinden söz etmek mümkün. kupaya hasret olmak adına araya uzun zaman girmesinin de etkisi mutlaka vardır, tüm takım dünya şampiyonluğunu çok istiyor ve bunun için görünen bir çaba var grup aşaması geride kalırken.

bugün Yunanistan maçına teknik direktör Maradona ilk 2 maça göre ciddi bir rotasyon uyguladı ve şans bulan oyuncuların ciddiyeti, maç sonuna kadarki istikrarları olumluydu. bıkmadan kalabalık defans yapan Yunanistan'ı maçın son 15 dk.sında gelen gollerle geçtiler. hatırı sayılır önemli gol pozisyonlarına girdiler, hücum anlamında işler olumlu..

gollerde Maradona'nın kenardaki sevinci dikkatimi çekti..işte bu yukarıda bahsettiğim istek / arzu / kupaya hasret olma gibi unsurları kapsayan bir tepki gibi. maçın bitiş düdüğü ile Messi'ye sarılması, oyundan çıkan futbolcularını kenarda karşılaması ve mimikleri Maradona'nın Arjantine kattıkları ve daha niceleri..çocukluğumun ve futbolu izlediğim zamanların efsanesi dünya kupasını futbolcu olarak kaldırdıktan sonra şimdi teknik direktör olarak kaldırmanın peşinde..daha erken ve tek maçlık elemeler başlamak üzere..Meksika eşleşmesi kolay olmayacaktır ve 2006'nın rövanşını almak isteyeceklerdir ama Arjantin bu kez daha iyi ve Maradona kenarda!

son maçları tamamlanan A ve B gruplarında ortaya çıkan 2. tur durumu şöyle;

Uruguay - Güney Kore
Arjantin - Meksika

Fransa kendi içinde bu kadar kaos yaşarken gruptan çıksa ve hatta bugün Güney Afrika'yı yense şaşardım, ev sahibi de hiç değilse bir galibiyet ile veda etti ve sahada oynamadan ev sahipliğine devam, vuvuzela'ya selam..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder