25 Haziran 2010 Cuma

Grup Maçları Tamamlanırken


birazdan başlayacak G grubu ve akşam oynanacak H grubu maçları ile grup maçları sona erecek. Brezilya ve Portekiz'in gruptan çıktıklarını söyleyebiliriz, aralarındaki maç sadece sıralamalarını değiştirebilir ve dolayısıyla 2.tur eşleşmesini.

H grubunda ise herkesin favori gösterdiği İspanya Şili karşısında kazanmak zorunda, aksi takdirde bavullarını toplarlar. diğer maçta İsviçre Honduras ile oynuyor. Şili - İspanya maçı sıkı maç olacaktır diye tahmin ediyorum, mevcut baskı oyun üzerinde negatif etki yapabilir pek tabi.

geride kalan günün en çok konuşulan olayı doğal olarak İtalya'nın Slovakya'ya 3-2 kaybedip; grup sonuncusu olarak turnuvaya veda etmesi. son dünya şampiyonasının finalistleri de böylece bu turnuvada güzel bir istatistiğe imza attılar grup sonuncusu olarak. İtalya kadrosunun tartışılması gerek, bu kadar kötü bir sonuç olmasada turnuvada uzun süre kalamayacakları öngörülebilirdi. Fakat burada şöyle bir parantez açmak gerek maçın diğer tarafı için. bir önceki Slovakya yorumu içeren yazımda kendilerini pek bir eleştirmiş, gol atma konusunda oldukça etkisiz olduklarını düşündüğümü söylemiştim. gittiler savunması ile ünlenmiş (sonuçta kağıt üstünde böyledir) İtalya'ya 3 gol birden attılar. Vittek imzalı 2 gol var.

Fransa ve İtalya gibi takımların gruplarından çıkamamaları, İngiltere'nin grubunda ABD'nin son dk. golü ile 2. olması 2.turda pek tahmin edilmeyen eşleşmeler ve bir derby ortaya çıkardı. (ABD'nin bu son dk. golü kupanın seyrini değiştirmek için oldukça bir sebep!)

Almanya - İngiltere derby'si 2.tur için gayet sert görünürken bu akşamın tamamlanması ile bir 2.tur genel ön yorum yazısı yazmakta fayda olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder