21 Haziran 2010 Pazartesi

Dünya Kupasında 10. Gün


günün ilk maçında, F grubunda Slovakya ile Paraguay karşılaştılar. Paraguay maçın neredeyse tamamında kontrolü elinde tutarak 2 devreye de birer gol sığdırıp 3 puanı almasını bildi. gruptan çıkmak için çok önemli bir kazanç elde ettiler. Slovakya ise sahadaki görüntüsü ile pek bir fena. o eski Çekoslovakya ekolünün önemli güç kısmını Çek Cumhuriyetinde bırakmışlar gibi - gerçi Çek Cumhuriyeti burada yok ama ayrıldıktan sonra daha akılda kalır işler yaptılar - ve maçın herhangi bir bölümünde Paraguay'ı yenerler diyebilecek bir ışık vermediler.

grubun diğer maçında son dünya şampiyonu rütbeli İtalya rütbenin ağırlığını Yeni Zelanda karşısında taşıyamadı ve sahadan 1-1'lik beraberlik ile ayrıldı. maçın başında bana göre önce ince bir faul ardından ofsayt golü ile geri düştüler ardından devre ortasında penaltıdan (ki o şekil penaltılar Türkiye'de verilmiyo diye düşündüm izlerken) beraberliği sağladılar. kazanmaları için epey vakit vardı ama yapamadılar. uzaktan etkili şutları direğe veya Yeni Zelanda kalecisi Mark Paston'a takıldılar. İtalya'nın bence Pirlo'ya ihtiyacı var, Totti'ye de diyenler olabilir..

F grubunda son maçlar öncesi Paraguay 4 puan ile kaçarken ardından gelen İtalya ve Yeni Zelanda'nın herbir şeyi eşit. İtalya'nın gruptan çıkması kendi elinde, son maçta Slovakya'yı yenmeleri gerek.

günün son maçında G grubunda Brezilya ile Fildişi Sahili karşı karşıya gelirken futbolseverlerin bu maça dair daha bir çekişme beklentisi vardı ama Brezilya beklenenden daha kolay farka ulaştı, Elano yine gol attı (daha sonra sakatlanıp oyundan çıktı), Drogba skoru belirleyen kafa golünü atarken, Keita yurtiçindeki kandırma hareketlerinin uluslararası olduğunu ve kimseye özel bir tarifesinin olmadığını gösterdi. Brezilya'nın ilk 2 golüne imza atan Luis Fabiano'nun ilk golü çaprazdan tavana gayet şıktı bence, ayrıca 2. golündeki seri işleri de gayet güzeldi fakat son geçişte topu koluyla düzelttiğini düşünüyorum. Brezilya 6 puan ile 2.turu garantiledi.. bu grupta bugün Portekiz - Kuzey Kore oynayacak. Portekiz gruptan çıkacağım diyorsa bu maçı kazanmalı..veya son maçta gruptan çıkmış Brezilya'yı yeneriz diyorlarsa bilemem..

1 yorum:

  1. Keita, Elano gibi takımda başka, Ulusal takımda başka oynamıyor.. Her yerde karaktersiz..

    YanıtlaSil