22 Haziran 2010 Salı

Dünya Kupasında 11. Gün


Portekiz gruptan çıkmak istiyorsa Kuzey Kore'yi yenmek zorunda dedik ama yenerken biraz abarttılar, 7-0! ilk yarı 1-0 bitmişti fakat 2. yarının başında ard arda gelen 2-3-4. goller ile Kuzey Kore defansı dağılmış, Portekizliler de işin suyunu çıkarmışlar. artık Brezilya ile gruptan çıkmak için çok ama çok avantajlılar. 2.tur eşleşmesi için 1. mi yoksa 2.ci mi çıkacakları son maç olan Brezilya maçının sonucuna bağlı.

H grubunun merakla beklenen maçında Şili acaip gollerin kaçtığı maçta İsviçre'yi 1-0 yendi. İsviçre ilk yarı bitimine doğru 10 kişi kalıp kendisine 3 puan gibi gelecek beraberliği kurtarmak için çok çabaladı ama Şili golü eninde sonunda buldu. bu galibiyet onların 2.tura geçmesini kesinleştirmedi, son maçta İspanya ile oynayacaklar. İsviçre ise zayıf halka Honduras ile..İspanya ve İsviçre kazanırsa 6 puanda dizilen 3 ülke olacak. averaj hesabı için çalışmalar başlasın.

İspanya Honduras'ı 2-0 ile geçti ama bana oynadıkları hücum sanki arkadaşlarıyla halı saha maçı yapıyormuş tadındaymış gibi geldi..kerhen kaleye yönelmeler, penaltıyı bile lakayıt atmalar, türlü türlü gol kaçırma hareketleri..rakipten dolayı ise saygısızlık. Şili'ye karşı bu tarz oynamalarına imkan yok, nitekim o maç pek halı saha maçı değil!

gruplardaki 3. ve son maçlar bugün başlıyor. başkasının aldığı skora göre dümenler dönmesin diye aynı gruptakiler aynı saatte oynayacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder