19 Haziran 2010 Cumartesi

Dünya Kupasında 8. Gün


günün ilk maçı tahmin edilen gibi hakkaten enteresan maç olmuş, izleyememeye üzülmekte hak varmış. Sırbistan ilk maçın flaş skorlusu Almanya'yı 1-0 yenip durumlarını eşitlediler ve gruptan çıkma işini hesap kitaba döktüler. Almanya ilk yarı bitimine doğru Klose'nin kırmızı kart görmesi ile 10 kişi kaldı ve hemen ardından kalesinde golü gördü. ve sonrası..kaçan onlarca gol, özellikle Almanların 10 kişiye rağmen önemli baskısı, doğal olarak kalelerinde belli açıklarda pozisyonlar..maçı eksik Gana bu akşam Avustralya'yı yenerse önemli avantaj elde eder ama ben o maça dikkat diyorum yine de..bu grupta son maçlarda büyük bir 2.tura çıkma heyecanı olacak..

günün 2. maçında ABD 2-0 geriye düştüğü maçta Slovenya'yı yakalayıp 2-2'yi kurtardı..kurtarmasa zaten Slovenler 6 puanla 2.tura uçarken kendileri hesap kitap işlerine soyunacaklardı ki..

günün son maçında büyük ülke takımı sınıfına soktuğumuz İngiltere büyük hayalkırıklığına devam ederek Cezayir ile golsüz berabere kaldı. puanını da 2 yaptı..orada da sıkıntı büyük, İngilizler oldukça uyuz olmuş durumdadırlar diye tahmin etmek zor değil.. son maçlar öncesi yine de şansları var, Slovenya'yı yenerlerse 5 puan ile 2.tura çıkarlar..

bu arada yan grup eşleşmelerinden çok enteresan 2.tur eşleşmeleri çıkacak gibi..onu da şimdiden not etmek gerek bence.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder