17 Haziran 2010 Perşembe

Dünya Kupasında 6. Gün


öncelikle 6. gün maçlarının hiçbirini izleyemediğimi - gerçi h.içinde 14.30 ve 17.00 maçlarını işyerinde olmaktan dolayı izleyemediğimi 500.kez tekrar ederek - belirteyim. 21.30'daki Güney Afrika - Uruguay maçı da dışarıda olmaktan dolayı kaçan maçlar arasına kaydoldu..

Honduras - Şili maçında internet üzerinden canlı anlatım şekline biraz bakarak edindiğim izlenim, Şili'nin bayaa gol kaçırdığı ve maçı fazlasıyla hakettiği yönünde. Honduras ta gücü oranında direnmiş. tabii Şili grubun bu ilk maçında en zayıf görünen önünde kazanarak İspanya - İsviçre maçını bekleme hakkına sahip oldu. 3 puanları cepte beklemeye başladılar.

H grubunun devam maçında İspanya - İsviçre karşı karşıya geldiler. bir önceki maç günü yazısında herkesin dilinde olan İspanya diyerek kendimce bir sinyal vermeye çalışmıştım. herkesin bir takımı bu kadar çok dillendirmesi benim futbol kitabımda belli tersliklere neden olur..yine özetlerden anladığım kadarıyla aslında iyi de oynamış İspanya ama karşısındaki İsviçre'nin çok disiplinli, istikrarlı bir savunması var (ilk yarıda Senderos sakatlanmış, aynen devam etmişler) ve bunun yanına İspanya ağlarını bulduklarında grupta şekli enteresan duruma getirebildiler. Şili ve İsviçre 3'er puanla öne fırladılar ama aslında kağıt üstünde herkesin İspanya ardında o mu çıkar bu mu çıkar muhabbetleri arasında..grupta 2. maçlarda Şili - İsviçre maçına dikkat etmek gerek. İsviçre beraberliğe 3 puan gibi sevinir!

Gruplar aşamasında 2. maçlar A grubundaki Güney Afrika - Uruguay maçıyla başladı. bu maçta galibiyet için öne çıkan Uruguay ev sahibini 3-0 yenerek 2.tur kapısını oldukça araladı. Forlan biri penaltıdan 2 golle yine tüm dünyaya selam etti, seviyoruz kendisini. bu grupta bu akşam 21.30'da Fransa - Meksika önde kaçan Uruguay'ın yanına yaklaşmak için mücadele edecekler.

B grubu 2. maçları da bugün başlıyor. 14.30'da Güney Kore ile oynuyoruz! işyerinde kaçak gözlerle Vamos Arjantin diyerekten f5 ler eşliğinde kazanıp işi erkenden bitirmek isteriz. amma velakin Güney Kore de enteresan takım, bakalım nolucak..

saat 17.00'de ise Yunanistan - Nijerya oynuyorlar.. ilk maçların mağlup takımları..gruptan çıkacaklarsa beraberlik onları kesmez bence..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder