16 Temmuz 2010 Cuma

Young Boys

bugün öğle saatlerinde çekilen kura sonucu Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi İsviçre'den Young Boys oldu. Şampiyonlar liginde geçen sezon uygulanmaya başlanan şampiyon takımlar ile şampiyon olmadan lige katılmaya çalışan takımlar arasındaki ayrıştırma ile bugünkü muhtemel rakipler arasında İskoçya'dan Celtic'in de olduğunu söylemek gerek. muhtemel 5 rakipten biri olan Celtic bu aşamadaki tur için gereksiz sert bir eşleşme olurdu. diğer ihtimaller Romanya'dan son dönem ŞL gruplarında entersan işlere imza atan Unirea Urziceni, Yunanistan'dan PAOK ve Belçika'dan Gent takımlarıydı. Young Boys Gent ile birlikte tercih edilen takımdı. ilk maç deplasmanda, rövanş Kadıköy'de. bu aşamadaki tur için kağıt üstünde iyi kura.

Young Boys ile ilgili kısa bilgiler şöyle;

renkleri: sarı - siyah
stadları: 32.000 kapasiteli Stade de Suisse (stad Euro 2008 için inşa edilenlerden)
teknik direktörleri: Bosnalı Vladimir Petkoviç

geçen sezon İsviçre Ligini Basel'in ardından 2. sırada tamamlayan Young boys son 2 sezon ligin gol kralı olan kadrosundaki en iyi golcüsü Seydou Doumbia'yı CSKA Moskova'ya sattı.

ayrıca geçen sezon Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Athletic Bilbao'ya deplasman golü farkıyla elendiklerini söyleyebiliriz (0-1, 2-1).

Fenerbahçe'nin önünde geçmesi gereken play-off turunu da düşününce Young Boys'u saf dışı bırakması gerek.
yolumuz uzun olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder