2 Temmuz 2010 Cuma

Çeyrek Final Tahminleri


Çeyrek finaller başlamak üzere..artık biraz üzgünüm belki turnuvanın en heyecanlı aşamalarına geldik ama sonunu da görmeye az kaldı. çeyrek finallerden ilk ikisi bu akşam oynanacak, onlar başlamadan 2. turda yaptığım gibi tahminlerde bulunayım (2. turda 8'de 6 tutmuştu - kendi kendime istatistik)

Hollanda - Brezilya
bir tarafta dünya kupasını en çok kazanmış, diğer tarafta bunu hiç başaramamış ama turnuvalar boyunca hep yukarıları zorlamış büyük takım sınıfında. futbolsever için güzel eşleşme. bu eşleşmede yarı final için kendi adıma net bir favorim olmasa da Brezilya'nın biraz daha ağır bastığı fikrindeyim. maçın uzatmaya, penaltılara gitme ihtimali dahil herşeye açık olduğu ortada. tahmin hakkımı biraz önde olduğunu düşündüğüm Brezilya'dan kullanıyorum.

Tahmin: Brezilya

Uruguay - Gana
turnuvanın başında çeyrek finalde bu iki ülke eşleşecek diye ortaya bir laf atılsa herkesler bir hadi canım sende tepkisi verirdi ama bu akşam 21.30'da santradalar. Uruguay dünya kupasının ilk düzenlendiği yıllara 2 şampiyonluk sıkıştırmış bir ülke, Gana ise dünya kupaları tarihinde çeyrek finale çıkabilmiş 3. Afrika ülkesi. gücünü mücadeleleri ile gösteren Ganalılar bir adım daha ilerisine gidip çıtayı oldukça yukarı çekmek isteyeceklerdir ama Uruguay'ın yarı finale daha yakın olduğunu düşünüyorum.

Tahmin: Uruguay

Arjantin - Almanya
işte tarafı olduğum merakla beklenen eşleşme. Almanya yine büyük bir turnuvada yukarılara tırmanmış durumda, Arjantin ise Maradona yönetiminde hasreti bitirmenin peşinde. 1990 finali ve 2006 çeyrek finalinin rövanşları alınacaksa zaman bu zamandır. bunu yapmak için Arjantin'in orta sahayı Almanya'ya kaptırmaması gerek. çok pis eşleşme, tahmini zor ama duygusallığı da katarak bu kez Arjantin diyorum.

Tahmin: Arjantin

Paraguay - İspanya
bir tarafın diğerine göre en belirgin ağır bastığı eşleşme. daha ziyade bir 2. tur eşleşmesi gibi. Paraguay'ın biraz direnmesi gerek, futbol bize bunun olabildiğini geçmişte gösterdi ancak yarı finale çok daha yakın duran taraf İspanya. Paraguay'ın bir gol sıkıştırması halinde muazzam da bir maç izleyebiliriz ancak sonunda İspanyollar yarı finale çıkarlar.

Tahmin: İspanya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder