9 Temmuz 2010 Cuma

Yeni Sezon Öncesi Değerlendirmeler - I


Fenerbahçe yeni sezon hazırlıklarının ilk aşaması olan İstanbul'daki çalışmaları tamamladı ve pazartesi günü yurtdışı hazırlık kampı için Belçika'ya hareket edecek. antrenman notlarından gözlemleyebildiğim Aykut hocanın takıma daha çok topla çalışmalar yaptırmasıydı. dikkatimi çeken bir ayrıntı da futbolcuların antremanlarda tekmelik kullanmaları ve uzun çoraplar ile yer almalarıydı. sanırım Aykut hoca antreman sırasındaki mücadelelerde yaşanan gereksiz sakatlıklara bir tür önlem almak istemiş.

yeni yapılan transferlerden Caner ve İlhan takımla çalışmalara katılırken, şu ana kadarki tek resmi yabancı transfer olan Stoch Slovakya'nın 2.turda elenmesinden sonraki izin-dinlenme hakkını kullandığı için antrenmanlarda yer alamadı. Uğur Boral geçen sezonun ortasında menisküs sorunu yaşadığı sol dizinden yeniden sakatlandı ve ameliyat oldu, verilen bilgilere göre 1-1,5 ay kadar yok. takımın halihazırda geçen sezondan bugüne yansıyan sakatları da mevcut, Gökhan Gönül, Özer, Andre Santos gibi..onlar da çalışmalarını ayrı sürdürerek iyileşme sürecindeler. ve bir de sıkıntısı her halinden belli bir Güiza var ortada, fikrim artık gitmesi yönünde ki sabır denen kelimenin Fenerbahçe'deki savunucularındanım. bununla ilgili de maliyet sorunu şüphesiz olacaktır ama yazının dışına çıkmayalım.

buradan takımın kadro yapılanmasına gelirsek, Fenerbahçe'nin Güiza'nın kalması halinde bile son model 6+2+2 kuralından dolayı 2 yabancı alma hakkı mevcut. Güiza'nın takımdan ayrılma ihtimali kuvvetli ama biz yine de mevcut durum üzerinden gidelim. o 2 yabancı hakkından birinin mutlaka forvete kullanılması gerekir diye net bir fikir öne sürebiliriz. diğerinde ise şöyle bir sıkıntı var; ben Fenerbahçe'nin Bilica'dan daha iyi ve yararlı olabilecek bir stoper bulabileceğini düşündüğüm için o hakkı defansa kullanmaktan yana bir çizgideyim fakat bu yazıya sonda bağlayacağım transfer ihtimali olan isimlerin hepsi ya orta saha (kanat) ya da forvet. bu bakımdan belki Güiza'nın ayrılması ile bu alternatif oluşabilir ki ben nedense Zico'nun 2.senesinde muazzam bir çıkış yakalayan Deivid'in de artık pek katkı sağlayamayacağını düşünüyorum. burada tabi olaya +2 veya diğer +2 lerin de esnek olması penceresinden de bakmak gerek dolayısıyla Deivid bu + lardan olabilir.

Fenerbahçe'nin transfer haberleri arasında ismi alınmaya en yakın aday Milos Krasic oldu. adı özellikle Juventus ve hatta Man. City için anılan, bonservisi 15 milyon € lar civarında dolanan Krasic orta saha sağ kanat oyuncusu. bir yandan bu isim için umutlanırken geçen sezon Beşiktaş ile adeta sidik yarışına girilerek yüksek maliyetle alınan Mehmet Topuz'un, eğer Aykut hoca forvette kullanmayı düşünmüyorsa Kazım'ın ve + olarak yaftaladığım Deivid'in o pozisyonda olduğu düşünülürse hafif bir soru işareti var. tabi karşı fikirlere rağmen ben Mehmet Topuz'un orta sahada merkezde de oynayabileceğini düşünenlerdenim her ne kadar hücum yönü kuvvetli de olsa savunmaya dönük bir umursamazlığı yok. takımın sol kanadı özellikle sol ön ağlar vaziyetteyken buraya Stoch ve Caner'in gelmesi, mevcut Andre Santos ve Uğur Boral ile sıkıntı yok gibi. orta sahada alternatifin fena olmadığı bir kadro yapısı mevcut aslında Fenerbahçe'de ancak Semih'ten başka seçeneği olmayan forvete transfer şart. onunla da ilgili bugün ilginç bir haber düştü, L'equipe Fenerbahçe'nin Nancy'nin forveti Issiar Dia'yı istediğini ve 6 milyon € teklifte bulunduğunu yazdı. bu tip ismini daha önce hiç anmadığımız futbolcuların keşfedilmiş, araştırılmış olmasına ben her zaman önem veririm ama ilk aşamada aranan forvet bu mudur sorsuna net bir evet cevabı veremiyorum tabi.

günler ilerledikçe transferler resmiyete döküldüğünde bunlarla ilgili tekrar değerlendirme şansımız olacak ve takımın Belçika kampında yapacağı hazırlık maçlarında sahadan yansıyanları da değerlendirerek yeni sezon öncesi yazılara devam ederiz..bu yazı bir serinin ilki olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder