4 Temmuz 2010 Pazar

Orta Sahada Yalnız Kalmak!


Arjantin için yine hüzün var ve bu kez çok ağır bir skor! 2006 dünya kupasından sonra yine çeyrek finalde Almanya ile eşleşme olunca Arjantin için rövanşı alma, 20 senedir ulaşamadığı yarı finale ulaşma ve 24 yıllık hasreti bitirmek için önemli bir engeli geçmekten bahsedilebilirdi.

Fakat bütün bunların olmasını çok zorlaştıran bir saha içi diziliş var. Arjantin için çok büyük bir efsane olan Maradona'nın takıma kenardan motivasyonu diye bahsederken saha içi teknik-taktik konularda sıkıntılardan bahseder olmuştuk. bana göre Maradona 2. turdaki Meksika maçına çıktığı orta saha ile Almanya karşısına çıkmamalıydı, Mascherano'nun tek kaldığı sağ ve solunda Maxi ile Di Maria olan orta saha Almanlara kaybeder, bunun kaçışı yok. Maradona ne yapabilirdi diye açarsak; ortada topu yönlendirebilen, takımın savunma-hücum dengesine ayar verebilecek Veron oyuna başlayabilir ve Mascherano ile yakın oynaybilirdi. bunun olması için Maxi kulübede başlayıp duruma göre daha sonradan düşünülebilirdi ki bu bahsettiğim düzen 4-2-3-1 şekline yakın bir diziliş. buraya işi sıkı tutmak adına Bolatti bile eklenebilir fakat Maradona orta sahadaki hücum potansiyeli çok olan adamlardan ve öndeki Tevez-Messi-Higuain 3'lüsünden vazgeçmedi.

Almanya'nın maçın hemen başında bulduğu gol bir duran top işi ve duran topun yaşandığı an sahadaki taktik dizilişin bir anlamı yoktur, herkes adamını alır, rakipten önce topu uzaklaştırmaya çalışır, kaleci dikkatlidir vs. fakat burada Almanlar ince bir kafa dokunuşu ile öne geçtiler, ardından Klose ile kaçan önemli bir gol, maçın içinde orta sahadaki kopukluk nedeniyle kapılan toplar ile kolayca rakip sahaya geçiş..Maradona'dan henüz bir müdahale gelmezken Arjantin 2. yarının yaklaşık ilk 20 dk.sı Almanya kalesine belirgin bir baskı kurmaya çalıştı. golü bu kısımda bulması gerekiyodu ancak başaramadılar ve Almanya'nın 2. golü ile maç koptu gitti ve sonunda ortaya kötü bir skor çıktı.

Almanya çok bariz bir sistem takımı buna karşın Arjantin ise Maradona'nın vazgeçmediği fazla hücumcu orta saha ile ancak bu kadar. maçı orta sahada kaybetmek bu olmalı. tabii maç başlamadan kimsenin beklemediği bir skor bu ancak aşağı yukarı bazı korkulan şeylerin de gerçeğe dönüşmesi bu şekilde oluyor. Meksika maçından sonra Maradona'nın farklı birşeyler üretmek için 6 günlük bir zamanı vardı ama o vazgeçmedi ve Arjantin bir kez daha kaybetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder