19 Temmuz 2010 Pazartesi

Yeni Sezon Öncesi Değerlendirmeler - III


Fenerbahçe yurtdışı hazırlık kampındaki 3. hazırlık maçını Belçika 1. lig takımlarından Genk ile yaptı. ilk 2 maçta AZ Alkmaar'a 0-2 ve Köln'e 2-5 kaybettikten sonra klasik homurtular başlamış (yeryüzünde sadece Fenerbahçe'ye özgü) ve Aykut Kocaman zeki bir hamle ile medyanın ortalığı karıştırmasına müsaade etmeyecek sert çıkışını yapmıştı. bugün Genk karşısında 3-0 kazanan bir Fenerbahçe var. hazırlık maçlarında olumsuz ya da olumlu uçuk yorumlar yapılmasından yana olmayan ben Fenerbahçe'nin bugün özellikle 2. yarıda üzerinde ister istemez yaratılan o negatif havayı dağıtan bir performans sergilediğini söyleyebilirim.

Genk geçen sezon 15 takımlı Belçika 1. ligini 11. sırada bitiren bir takım. Fenerbahçe ise Genk'e göre gücü çok belli bir takım. fakat hazırlık kampında mevcut eksiklerle çalışmalar devam ediyor. bu eksiklere göre bile maça favori ama pek bir moralsiz başlayan Fenerbahçe ilk yarıda istediği üstünlüğü kuramadı. kalede ilk 2 maçta yer alan Volkan Babacan yerine Mert Günok vardı ve bence maçın genelinde iyi bir görüntü verdi. sağbekte Önder yerine Bekir başlarken tandem hazırlık maçları klasiği olarak Bilica-İlhan Eker'di. sol bekte Andre Santos oynarken orta saha göbeğinde Selçuk-Cristian yer aldı. sağ kanatta Deivid, solda ise Stoch vardı. Alex onların önünde her zamanki rolündeyken en önde tek forvet Gökhan Ünal'dı.

bu maçta bir kez daha anlaşıldı ki Deivid bence Fenerbahçe'de pozisyonu olmayan bir futbolcu. Zico hocanın 2. senesinde sağ kanatta bariz içe kat ederek muazzam işler yapan Deivid aslında sağ kanat oyuncusu değil. Alex ile özdeşleşen o forvet arkası serbest rolde de beklenen isim değil ve de aslında ilk alındığında orjinal yeri olduğunu bildiğimiz tam bir forvet te değil. önceki yazılarda + kontenjanına sokulabilir dediğim Deivid için ben ileride bir yarar sağlanamayacağını düşünüyorum. bu maçta yerine giren Kazım her ne kadar aklı bir karış havada bir intibaya sahip olsa da tam bir kanat oyuncusu ve girdikten sonra Deivid'in oldukça pasif olduğu kanattan 2 asist çıkartabildi. bunu sadece bu maç özelinde söylemediğimi de vurgulamak isterim. Kazım'ın üzerine eğilmek ve ondan yararlanmak gerek diye düşünüyorum.

geride kalan 3 maçta da Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'de bildiğimiz oyun şablonunu devam ettirdiğini görüyoruz. belki de Alex varken tek oynanacak dizilişin bu olduğuna inanmalıyız. maçın genelinde ise Stoch'un çabalayan, kendini göstermeye çalışan bir oyun sergilediğini ve gençlerden sağ bekte Bekir'in yerine giren Okan'ın güzel bir heyecana sahip olduğunu söylemek gerek. hemen 1 gün aradan sonra çarşamba akşamı Galatasaray ile bir hazırlık maçı var. gözlerin bu maça döneceği kesin. TSYD maçları bittiğinden beri de Fenerbahçe-Galatasaray yaz döneminde hazırlık adına maçlar yapmıyordu, bu bakımdan da oldukça merakla beklenen bir maç olacaktır.

bir not olarak ta bu hazırlık kampında daha güçlü kalibrede takımlarla oynayan Fenerbahçe'nin yıllardır konuşulan hazırlık döneminde çok güçsüz amatör küme takımlarıyla oynamasına bir son vermesinin de önemli olduğunu düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder