11 Temmuz 2010 Pazar

Final Tahmini


zaman yine çabuk geçti ve koca bir turnuva daha geride kalmak üzere..bu aklı başımda izlediğim veya izlediğimi sandığım 6. dünya kupasıydı. Maradona etkisiyle Arjantin'e sevdalanmam ve hadi oturup izlemeye başlayayım dediğim günden bugüne 20 yıl. Arjantin yine hayalkırıklığı ve hüznü yaşattı ama geride kalan zaman futbolun sunduğu tartışmasız heyecan bakımından oldukça güzel - ki bu turnuvaya özellikle ilk grup maçları itibariyle ne kadar sıkıcı başlamıştık -

bu gece final oynayan iki ülkeden biri dünya kupasını kazananlar listesine yeni kayıt olacak. Hollanda'nın 1974 ve 1978'de üstüste 2 kez evsahipleri Almanya ve Arjantin'e kaybettiğini biliyoruz. İspanya ise tarihinde ilk kez dünya kupası finali oynayacak. bir de herkesin bildiği üzere kupa ilk kez kıtasının dışına çıkacak ve bir Avrupa ülkesine gidecek, daha önce Avrupa ülkelerinin kıta dışında bunu başaramadıklarını biliyorduk. Hollanda finale kadar tüm maçlarını kazanarak geldi ve kupayı kazanırsa her maçını kazanarak şampiyon olan 4. ülke olabilir (1930 Uruguay, 1938 İtalya, 1970 ve 2002 Brezilya) fakat İspanya açısından bir ilk istatistik olabilir o da turnuvadaki ilk maçında kaybedip sonunda dünya kupasını kazanmak. bunu yapan yok.

maçın özelinde şunu söylemek mümkün; İspanya topa fazlasıyla hükmeden, pas trafiği ile rakibi sinir eden, gücünü bence orta sahasından alan ama savunması ve hücum hattı oldukça iyi olan bir takım. muazzam bir jenerasyon yakaladıkları ortada. diğer tarafta bu kadar komple olmadığını düşünebileceğimiz ancak hücum hattında şapkadan tavşan çıkarabilecek potansiyelde adamları olan Hollanda. yarı finalde Almanya'yı çaresiz bırakan İspanya'da turnuva boyunca form yakalayamayan Torres'in kenara çekilip Pedro'nun sahaya sürülmesi ile oluşan etki de aklımızda. bu akşam da Torres'in kenarda başlaması olası. hakim olan İspanya'nın belirgin favoriliği ancak artık ortada bir dünya kupası var ve bu kadar yakınken kimse kolay pes etmez. futbol garip oyun, enteresan tesadüfler, pozisyonlar vs. ancak normal şartlarda İspanya bu dünya kupasını kazanacak gibi duruyor buradan bakınca. bakalım akşam neler olacak..

Tahmin: İspanya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder