6 Temmuz 2010 Salı

Yarı Final Tahminleri


Dünya kupasında finalistler belli olmak üzere..yarı finallerden ilki bu gece 21.30'da Uruguay ile Hollanda arasında. yarın akşam ise son Avrupa Şampiyonasının finalistleri bu kez dünya kupasında finale çıkmak için mücadele edecekler. 2. turdan itibaren bir alışkanlık haline getirdiğim maçlar öncesi tahminlere devam ediyorum;

Uruguay - Hollanda
Güney Amerika takımlarının çeyrek finaldeki çokluğu dikkat çekerken Brezilya-Arjantin-Paraguay'ın elenmesi ile yola devam eden tek güneyli Uruguay kaldı. hem de Güney Amerika elemelerinde son anda 5. olup play-off oynamak zorunda kalmışlar ve buraya öyle gelmişlerdi. grupların bitiş şekli itibariyle yolu biraz açılan Uruguay bunu iyi değerlendirdi ve önemli bir yere geldi. bu kez karşılarında Hollanda var ve çeyrek finaldeki Gana eşleşmesinden buraya oldukça yaralı / yıpranmış geliyorlar. özellikle bu maçta Luis Suarez ve oynayamaması halinde (çünkü bir delilik yapıp oynarsa şaşırmam) Lugano'yı arayacaklar. buna karşın Hollanda ise ideal kadrosunda. gruplar aşamasından buraya her maçlarını kazanan tek takım istatistiğine sahipler ve 1974-1978 finalleri üzerine tekrar bir final peşindeler. mevcut potansiyel ile Hollanda'nın finale bir adım daha yakın olduğunu düşünüyorum, eğer Uruguay bunu bozacaksa biraz ekstra oynamalı.
Tahmin: Hollanda
Almanya - İspanya
İngiltere ve Arjantin'i 4'er gollü galibiyetlerle sürklase eden Almanya'da turnuvada en çok öne çıkardıkları isimlerden Thomas Müller cezalı, yerine büyük olasılıkla Trochowski oynayacaktır ve sistemleri çok sıkı olan Almanlar bundan etkilenmezler diye düşünüyorum. diğer tarafta Portekiz ve Paraguay'ı 1-0'lık skorlar ile geçen İspanya'da ise kadro ideal. iki takımın en son Avrupa Şampiyonası finalinde karşılaştığını biliyoruz, Torres'in golü ile 1-0 kazanan İspanyollardı. yarınki maçta muazzam bir orta alan mücadelesi beklenebilir, Almanya İspanya'nın o potansiyel pas trafiğini kesmek için çabalayacak. eşleşmenin çok dengede olduğu, maçın tahmininin çok zor olduğu ortada ve uzatmaya gidebilme potansiyelini bir kenara koymak gerek. tahmin mecburiyeti olmasa boş bırakabilmeyi yeğlerdim, o derece. fakat son kertede Almanya diyorum.
Tahmin: Almanya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder