14 Temmuz 2010 Çarşamba

Yeni Sezon Öncesi Değerlendirmeler - II


Fenerbahçe yeni sezon hazırlıkları kapsamında bu akşam ilk kez bir hazırlık maçına çıktı. rakip Hollanda'nın başaltı takımlarından AZ Alkmaar. takımın başında Aykut Kocaman, yeni bir sezon öncesi ilk kez sahaya çıkan bir Fenerbahçe, tutkulu olan bu bünyelerde ister istemez bir heyecan yaratıyor. hadi bakalım rastgele diyen, Fener için çarpan kalpler..

sahaya çıkan ilk 11'de belli eksikler göze çarpıyor: kalede Volkan sakat yerinde Babacan Volkan var, savunmanın sağında Gökhan Gönül sakat ve istanbul'da kaldığı için yerinde Önder başlıyor, defansın ortasında Lugano Uruguay ile dünya kupasında yukarıları zorlayıp turnuvayı geç tamamladığı için yok, yerinde takıma yeni katılan İlhan Eker var, Alex'in bebeği dünyaya geldi, kampa yeni katıldı ve yerinde Deivid var.

takım son senelerde alışık olduğumuz taktik dizilişe benzer bir şekilde çıktı AZ karşısına. 4'lü savunmada yukarıda bahsettiğim değişik kurgunun yanında sol bekte yeni transfer Caner Erkin başladı. orta göbekte defansif olarak alışılagelen 2'li de Selçuk ve Cristian varken Emre bu ikiliye yakın biraz solda ama tam da net bir şekilde solda olmadan oynadı. aslında aynı anda Selçuk-Cristian-Emre orta sahası ekstra bir defansif orta saha özelliği ama bunun eksiklerden dolayı bu maça özgü olduğunu biliyoruz. Emre'nin sol önde tam bir kanat olmadığını söylerken sağ önde Kazım'ın başladığını, Deivid'in en önde forvetteki Semih'e yakın ama serbest bir rolde oyuna başladığını söyleyebiliriz. 2. yarıda şu ana kadarki tek yabancı transfer olan Stoch'un oyuna girmesi ve daha sonraki oyuncu değişiklikleri ile saha içinde pozisyonu değiştirmesinden söz etmek mümkün. yine maçın 2. yarısında sakatlıktan kurtulan Andre Santos'un oyuna dahil olduğu, ilk yarıda oynayan Semih'in yerine Gökhan Ünal'ın oyuna girdiği, Önder ile Bekir'in yer değiştirdiği, genç kuşaktan Gökay'ın sonlara doğru şans bulduğu bir hazırlık maçıydı AZ Alkmaar maçı. 2. yarının başlarında ceza sahası sağ çaprazından ve oyunun sonlarında rakip kaleden gelen aut atışından seken topa aşırtma yapılmasıyla yenilen 2 golle kaybedilen bir maç oldu.

hazırlık maçları üzerine çok ahkam kesilmesinden yana değilim, kazanırken de - kaybederken de bu böyle olmalı. takımın eksikleri, sakat oyuncuların durumu ortada ancak halihazırda neticelenmesinin de artık daha fazla uzamaması gereken yabancı transferleri mevcut. bunların daha fazla vakit kaybetmeden sonuçlandırılması ve Fenerbahçe için önemli olduğu çok net belli olan Şampiyonlar Ligi ön elemeleri öncesi takıma kazandırılmaları, adaptasyonları önemli. nitekim ilk resmi maç olan -nispeten kolay olduğunu düşündüğüm- ilk ön eleme maçı için 12 gün kalmış durumda, sonraki turun ise ne kadar zorlu olacağı şimdiden belli. hazırlıkların konsantresinin Şampiyonlar Ligine giriş için olduğu dönemdeyiz. bu dönemi iyi geçirmek gerek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder