11 Kasım 2010 Perşembe

İyi Gidiyoruz!


Barcelona deplasmanında alınan o büyük galibiyetin yalnız ve güzel bir anı olarak kalmaması, Euroleague yolunun uzun mücadelesinin tutarlı devam etmesi açısından Siena'yı da yenmek çok önemliydi. Fenerbahçeli basketbolcular bu durumun farkında olarak son dönemin salondaki en kalabalık taraftar desteğini de alarak ve yine çok iyi mücadele ederek 81-68 galip geldi. 4'te 4 yaparak hepimizi gururlandırmaya devam ediyorlar.

Euroleague'de oynanan ilk 4 maç haftasının sonunda yenilgisiz tek takım olmak ve grubun öne çıkanları karşısında elde edilen galibiyetler yazının başlığının gayet açık ve haklı karşılığı. Dün akşam da Siena karşısında gösterilen savunma ve Barcelona 61 sayısından sonra Siena'yı da 68'de tutmak önemli başarı. Takımın ortaya koyduğu performanstan umutluyum aynı zamanda içinde bulunduğumuz ligin ne kadar zor olduğunu bilecek kadar da gerçekçi.

Branşlar ve dolayısıyla rakipler de şartlar da farklı ama ben bu güzel başlangıcı 2007-08 sezonunda futbol takımının başladığı Şampiyonlar Ligi performansına benzettim. O günlerde Zico ile çıkılan yolun devamında Fenerbahçe Avrupa üzerinde yükselen güneş olmuştu.

Dileğim Fenerbahçe basketbol şubesinin de iyi başladığı bu zorlu Euroleague yolunun uzun sürmesi ve sonunun herkesin aklında kalacak bir şekilde gelmesi.

Yazının sonunda daha da fazla ayıp etmeden kadın basketbol takımına da hakkını teslim etmek ve tebrik etmek isterim. Onların da lige 3'te 3 yaparak girmeleri ve potansiyelleri bir diğer umudumuz.

İyi gidiyoruz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder