14 Ağustos 2010 Cumartesi

Zor Seri


Ligde yeni sezon başlamak üzere ve Fenerbahçe sezona gayet sert bir seri ile giriyor. geride kalan sürede Şampiyonlar Ligi 3. ön elemede Young Boys'a kaybedilen tur, bundan daha uzun süremeyeceğine iddiaya girilebilecek forvet transferi süreci ve üzülerek izlemek zorunda kaldığım Aykut Kocaman - Alex polemikleri..Fenerbahçe için yeterince genişletilebilecek, deşilebilecek, diğer taraftan kiminin pek fazla yararlanabileceği sorunlar..

ligin son haftasında bir kez daha kaybedilen şampiyonluktan sonra Kadıköy'deki ilk resmi maça yine geçmişe sünger çekip başka umutlar yükleyen taraftar için bir başka travmaydı Young Boys'a elenmek. Şampiyonlar Ligi hedefinin bu kadar erken bitmesi ile baskıyı üzerinde hisseden Fenerbahçe için lige başlangıcın pek bir sert olduğunu söylemek gerek.

geçen sezonun son maçındaki olaylardan dolayı alınan 2 maç seyircisiz ceza nedeniyle ilk hafta Antalyaspor, 3. haftada ise Manisaspor ile oynayacak Fenerbahçe 2. hafta Trabzon ve 4. haftada Kayseri deplasmanlarına çıkacak. bu 2 deplasman da ligin en çetin deplasmanlarından. bu 4 haftalık periyodun sonunda ise Kadıköy'e dönüyoruz ve taraftarın müdahil olacağı ilk lig maçı bu sezon transfere fazla yüklenen ve olağan popüler olan Beşiktaş ile. bence ve birçok kişi için yeterince sert bir başlangıç. ve bu arada Young Boys'a kaybettikten sonra geçilen Avrupa Ligi play-off turunda eşleşilen PAOK ile oynanacak maçlar. Young Boys'a elenerek baskıyı üzerine çeken Fenerbahçe için bundan daha kötü bir sınama serisi fikstür olamaz gibi.

bu alenen zor görünen seri boyunca öncelik oynanan futbola bakmaksızın alınacak galibiyetler. kötü futbol vs. futbolun ekabirleri tarafından zaten ister istemez sabahlara kadar konuşulabilir ama sahadan kazanarak çıkmak Fenerbahçe için baskıyı kırmak için çok önemli. eksikler-sakatlar, takıma yeni katılanların performansı ne olursa olsun o sahadan kazanarak çıkmak gerek.

ama bir yandan sahada bunlar olmalı derken yönetimin bu ekstra rahat tavırlarının artık can sıkmaktan öte birşey olduğunu, taraftarın sabrının muazzam bir şekilde sınandığını izliyoruz, görüyoruz ve maalesef bizzat yaşıyoruz. UEFA'ya play-off turu için bildirilen takım kadrosu listesine dahi yetişmeyen bir forvet transferi var. ama umut tükenmez! PAOK maçından önceki gün saat 00.00'a kadar yerel federasyonun da izin vermesiyle 1 futbolcu ismini bildirme hakkımız var. haklarımızı sonuna kadar kullanalım! aman tabi bu arada transferde bu kadar yavaşken eski yöneticinin polemiklerine en hızlısından cevap verelim, hiç geç kalmayalım. gerçekten sıkıldık biz. artık yeter!

bütün bu manasız ve sinir bozucu yönetim aksiyonlarına ve tabi üzerimizdeki negatif ortama rağmen kazanmayı, galip çıkmayı bekliyorum.

kısa dönem için gayet zor seri,
hakkından gelmek gerek..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder