6 Ağustos 2010 Cuma

PAOK


rotamızı mecburen çevirdiğimiz UEFA Avrupa Ligi'nde gruplar öncesi play-off turu kuraları bugün öğlen çekildi ve rakip Yunanistan'dan PAOK oldu. kura öncesi ayrıştırılan gruplara göre Fenerbahçe'nin seri başı olarak karşısına aldığı 6 rakip vardı ve bu muhtemel rakipler arasından bence bu tur için en sert olanını çektik. PAOK ta tıpkı Fenerbahçe gibi Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda elendi ve yoluna Avrupa Ligi'nde devam ediyor. Biz Young Boys'a kaybederken onlar Ajax'a deplasman golü ile kılpayı elendiler (1-1 / 3-3).

kuranın bu seviyedeki tur için sert olduğunu destekleyen pek çok etken var: bir kere sıfırdan duyulmamış Yunan amatör takımı çıksa bile Yunan - Türk eşleşmesinden dolayı milliyetçi duygularla yaratılan gergin bir ortam olur ki burada PAOK'un Yunan ligindeki konumu ve taraftarının tellere tırmanan cinsten bir çizgide olması bu detaydaki problemi büyütüyor (2002-2003 sezonunda UEFA kupası ilk turunda eşleşilen Panathinaikos maçında Kadıköy'de açılan since 1453 de akıllardadır doğal olarak).

geçen sene normal sezonu Yunanistan liginin klasikleri olan Panathinaikos ve Olympiakos'un ardından 3. sırada bitirdiler ve Yunanistan'da sezon sonu oynanan play-offlar'da sıralarını 2. yaptılar (burada Olympiakos'u içeride - dışarıda yendiklerini söyleyelim). Yunan liginin ağırlığı tartışılabilir ancak PAOK bu ligde belli bir istikrara sahip olmuş bir takım. taraftarı tellere tırmanır dedik yani oldukça ateşli türden. maçlarını 27,800 kişi kapasiteli Toumba Stadında oynuyorlar ve renkleri siyah-beyaz.

eşleşmenin ilk maçı Selanik'te oynanacak ve bizim için oldukça zor bir ortam yaratacaklarını söylemek sıradan bir cümle olacaktır. açıkçası bu tip bir eşleşmenin futbol maçından başka oyuna etki eden dinamikleri olacağı belli. sezona sıkıntılı başlayan Fenerbahçe için geçmesi hiç kolay olmayan bir engel. ancak Fenerbahçe'nin de bir potansiyeli var ve o potansiyel henüz ortaya çıkmadı bence. yukarıda yazılan tüm zorluklara rağmen tur ortada.

ve o turu kapmak için mücadele edeceğiz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder