5 Ağustos 2010 Perşembe

Üzerine Bir Bardak Soğuk Fener Su İçelim!


Tesadüf bu ya, dün Young Boys rövanşı öncesi Fenerbahçe Spor Kulübü resmi sitesinden yeni kulüp ürünü "Fenerbahçe Su" tanıtımını yaptı. Aziz Yıldırım döneminde oldukça ve oldukça genişleyen ürün yelpazesinin son halkası Fenerbahçe Su!

bu yeni "ürün"tanıtımının hemen ardından ise Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesinde 2-2'lik ilk maçın rövanşına çıktı Kadıköy'de. taraftarın bir diğer son hafta travması ardından takımı aynı yerde tekrar görmek için tribünlere geldiği, maç öncesi ilk maçtaki kötü oyuna rağmen akıllara getirilmeyen elenme riski ve bir şekilde turu geçeriz hisleri..hepsini geçtim, herşeye rağmen değişmeyen gerçek: hasretinle yandı gönlüm!

fakat sahadaki sonuç bir kez daha hayalkırıklığı ve etkisi doğal olarak üzüntü. belki bunlardan ayrı olarak vurgu yapmak gereği olan tepkilerin sinirlenme boyutunda ve direkt olarak yönetim bazlı olması. taraftarın Young Boys'a elenmenin üzerine soğuk bir Fener Su içmesini beklemek başkalarının yapacağı bir iş olmalı, Fenerbahçe yönetiminin değil. bazı şeyleri aradan kısa bir süre geçtikten sonra tekrar yaşamak zorundayız sanki: son hafta şampiyonluk kaybetmek - yaz sezonunda maksimum vakit kaybedilen aynı adamlara kitlenmek - transferi sezon başladıktan sonraya kadar netleştirememek - Şampiyonlar Ligi hedefini bu süreçteki hatalar ile kaybetmek.

Futbola bu kadar ilgi duyan, onunla ilgili gerçekleri bilen biri olarak, futbolun bir parçası olan transferin basite indirgenmemesi gerektiğini, belli ciddi araştırmalar ardından pazarlıklar ve bir disiplin içerisinde halledilmesi gerektiğini biliyorum ama Fenerbahçe yönetiminin bunları yapmak için oldukça zamanı vardı. artık transfer aceleye gelmez sözünün burada dengesiz bir hal aldığı çok acı bir gerçek.

Yönetimi bu seviyede eleştirirken 2 Young Boys maçında sahaya çıkan Fenerbahçeli futbolcuların da an itibariyle iyi olmadıkları ve bu mevcut durumdan çıkmak için zamanı iyi kullanmaları gerektiğini belirtmek gerek. konu başarısızlık ve Fenerbahçe olunca buradan ekmek yiyen çok olur tıpkı başarısızlık yerine başarı olduğundaki gibi. şimdi en nihayetinde Fenerbahçe için bu seviyede elenmek kötü bir sonuç fakat diğer yandan Young Boys'un 2 maç sonunda turu geçmeyi çok net hak ettiği de gerçek. Fenerbahçe'nin bu sıkıntılı başlayan sezonda hazır kıta bekleyen felaket senaryolarını hızlıca bertaraf edecek oyun olmasa bile saha skorlarına ihtiyacı var. Aykut hocanın maç sonu basın toplantısında kullandığı ifadelerin yine doğru ve önemli olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe'nin birikmiş sorunları olduğunu, görevde olduğu sürede de bunlarla yüzleşmek ve çözmek zorunda olduğunu söylemesi önemli.

Ancak transferin bu kadar uzun bir sürede sonlandırılamaması, aynı adamlara kilitlenip vakit kaybedilmesi, nasıl olsa Young Boys'u geçeriz daha zaman var hallederiz mantığında olunması ardından Fenerbahçe yönetimi piyasaya sürdüğü suyu bence kendi içmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder