28 Ekim 2010 Perşembe

Bursaspor Deplasmanı


Fenerbahçe yarın akşam Bursapor deplasmanında kritik bir maça çıkacak. Geçen sezonun son haftasında şampiyonluğu kaybeden ile kazananın mücadelesinde Bursaspor'un o kazandığı şampiyonluğun rüzgarı ile yeni sezona başladığını söyleyebiliriz. Sezonun geride kalan 9 haftasında 1'i hükmen olmak üzere 7 galibiyet ve 2 beraberlik alarak şu ana kadarki periyotta önde kaçışlarını sürdürüyorlar.

Maç öncesi Fenerbahçe'nin geçen haftasonu oynadığı Galatasaray derbisinden sakatlıklar ve kart cezası nedeniyle hasarlı çıktığını, Niang - Dia ve Lugano'nun bu nedenlerle Bursaspor karşısında oynayamacaklarını biliyoruz. Halihazırda sakat olan Selçuk ve Özer ile de kadrodaki eksik oyuncu durumu ortada.

Bursaspor karşısında sahaya çıkacak ilk 11 konusunda Lugano / Bilica ve Niang / Semih değişiklikleri çok olası olduğu için orta saha kurgusu açısından 2 değişik alternatif var;

Bunlardan biri son haftaların sürekli ilk 11 başlayanı Dia'nın yokluğunda sağ kanatta Kazım'ın başlaması, Mehmet Topuz & Emre orta saha göbeği ve Stoch sol kanat şekli

Diğeri de son haftalarda gerek formu gerek kontenjanda sıkıştırması nedeniyle oynamayan Cristian'ın Emre ile orta saha merkezi paylaşması, Mehmet Topuz'un sağ kanada geçmesi, Stoch sol kanatta başlama şekli

Bu alternatiflerden orta sahada daha dirençli olmak ve geçen haftasonu Galatasaray'a karşı yaşanan problemleri azaltmak adına 2. kadro alternatifinin daha işlevsel olacağını düşünüyorum. Buna karşılık Bursaspor'un da orta sahasını nasıl kuracağı burada önemli olacaktır nitekim savunma konusunda oldukça titiz gözüküyorlar ve sezon başından beri yedikleri gol sayısı oldukça az (4) ancak diğer tarafta 9 maçta 24 gol atan bir Fenerbahçe var. Oldukça az gol yiyen ile çok gol atanın karşılaşmasında terazinin denge ağırlığını bozacak etken orta saha olabilir.

Maç öncesi Bursaspor lehine olan 6 puanlık fark düşünüldüğünde herkes kendi penceresinden maça farklı anlamlar yükleyecektir lakin Fenerbahçe geride kalan 9 haftalık zor fikstürünün ardından Bursaspor deplasmanından kazanarak çıkarsa her zaman kağıt üstünde vurgusu yaptığım fikstür avantajını lig yarışında lehine çevirecek şansa sahip olacaktır. Dikkatli bakıldığında yarışta yukarı zorlayan takımların birbirleriyle yapacakları maç sayısı hiç te az değil.

ama bütün bunlar kağıt üstünde ve sahaya çıkıp mücadele etmek gerek.

1 yorum:

  1. belki de santos-caner yapar, sol kanatta, sağda stoch ortada emre-topuz'u bozmaz.

    ama en makulü yine christian'ı ortaua çekip mehmet'i sağa stoch'u da sevdiği sol kanatta görevlendirmek. ancak kazım-stoch-emre-topuz dörtlüsü bursa deplasmanı için fazla yumuşak geliyor bana.

    açık konuşmak gerekirse beraberlik iyi skor bu akşam.

    YanıtlaSil