19 Ekim 2010 Salı

Güzel Haftasonu 2


Fenerbahçe Konya deplasmanında kazanarak önüne gelen fırsatı geri çevirmedi ve 8. haftayı güzel kapattı.

Ligde yarışılan rakiplerin aynı anda bu kadar puan kaybettiği hafta kazanmak kısa zamanda avantaj sağladığı gibi pek rastlanır bir durum da değildir. Ancak bu durum üstüste 2 hafta aynı şekilde tekrar etti. Aynı takımlar aynı sayıda puanı kaybederken Fenerbahçe'nin de içinde olduğu üst tarafı zorlayan takımlardan Trabzon ve Kayseri yine kazandılar ve avantaj sağladılar.

Sezona giriş açısından düşünüldüğünde Beşiktaş maçı sonrası seri galibiyetlere ihtiyaç vardı ve Fenerbahçe'nin önünde bulunan fikstüre bakıp 3 maçlık galibiyet serisinin olabileceğini düşünmüştük. bu dönem istenen ve tahmin edildiği gibi gayet başarılı geçerken yukarıda bahsedilen rakiplerin peşpeşe kayıpları ile de pozitif bir hava oluştu.

Dün akşam oynanan Konya maçında Fenerbahçe'nin yine hücum potansiyelini sahada açıkça gösterdiğini söyleyebilirim. Aykut Kocaman takımının hızlı oynamasına çok önem veriyor ve ifadelerinde hız & sürat kelimelerini görmek mümkün. Bu doğrultuda da sahada "uyumayan" ve eskiye göre hızlanan bir Fenerbahçe'yi gördüğümüzü söyleyebilirim. Haftalar ilerledikçe hücumdaki o hareketli ve hızlı oyunun ödülünü fazlasıyla gol atarak alan Fenerbahçe dün Konya maçında bulduğu 4 gol ile ligdeki toplam gol sayısını 24'e, maç başına gol ortalamasını da tam olarak 3'e çıkartmış durumda. güzel istatistik olduğu çok açık ancak savunma tarafında fazla gol yenildiğine veya fazla pozisyon verildiğine dair kontra eleştiriler gelebilir. Doğru, yenilen gol sayısı da 11 ve dün de Konya'ya karşı verilmiş bariz fırsatlar var. Fakat bunun aslında birbirine bağlı olduğu düşünülmeli, hem muazzam hücum edeceksin hem savunmada hiç açık vermeyeceksin. Kolay değil, düşünmek gerek.

Fenerbahçe Konya deplasmanından 3 puanla dönerken, Özer'i kaybetti. Alex'in yokluğunda onun pozisyonunda maça başlayan Özer rakibin sert müdahalesi ile daha önceden sakatlık yaşadığı sol ayağından sakatlandı ve oyundan çıkmak zorunda kaldı. ilk gelen haberler pek net değil gibi, önce kırık ardından tarak kemiğinde çatlak dendi. Fakat sakatlığının önceden problem yaşadığı yerden olması üzücü, umarım kısa sürede geri dönebilir. Özer'e geçmiş olsun..

Şimdi önümüzdeki hafta Kadıköy'de Galatasaray derby'si var ve ezeli rakip an itibariyle oldukça sıkıntılı günler geçirmekte. Galatasaray'ın bu durumu, Fenerbahçe'nin son yakaladığı ivme ve maçın Kadıköy'de olması göz önünde bulundurularak kamuoyunda oluşacak ortamı tahmin edebiliyorum. Bu maça dair bir maç önü yazısı yazmak niyetindeyim ancak özetle tüm Fenerbahçelilere şimdilik sakin olalım çağrısında bulunmak isterim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder