30 Ekim 2010 Cumartesi

Bursaspor 1 - Fenerbahçe 1


Fenerbahçe için sezonun en iyi oyunlarından, çok iyi mücadele, yakalanan ve verilen pozisyonlar..Maçın skoru 1-1 olunca doğal algı kaybedilen 2 puan şeklinde gözükse de sahadaki oyundan çıkarılması gereken anlamlar daha pozitif olmalı bence.

Maç önü yazısındaki kadro alternatiflerinden daha efektif olacağını düşündüğüm Cristian'ın ortaya dahil olduğu, Mehmet Topuz'un sağ kanatta başladığı ilk 11 tercihi maça giriş ve devam açısından olumlu teshir etti. Buna karşılık Bursaspor orta sahası da 5 kişilik bir ekiple yine kalabalıktı ancak geçen haftaki kalabalık Galatasaray orta sahasına göre daha hücumcuydu.

Maçın ilk yarısında Fenerbahçe'nin oyuna hükmettiğini, Emre, Mehmet Topuz ve Alex'in iyi performansları ile oyunda üstün gözüktüğünü söyleyebilirim. Fenerbahçe erken sayılabilecek dk.da güzel bir organizasyon golüyle de oyununun karşılığını da skora yansıttı. İlk yarıda Bursaspor'un Sercan ile önemli bir tehlikesi dışında Fenerbahçe'nin Bursa kalesine gittiği, topa daha fazla sahip olduğu bir oyun gerçekleşti.

İkinci yarıda iki takım da önemli pozisyonlar üretti, Bursaspor Sercan ile karşı karşıya tadında pozisyonlarda Volkan'ı geçemezken, Fenerbahçe Semih, Mehmet Topuz ve Emre'nin girişimlerinde topu çizgiden içeri sokamadı. Maçın kesinlikle güzel mücadeleye sahne olduğundan ve takip edenlere keyif verdiğinden bahsedebiliriz. Bursaspor da Fenerbahçe de kendi pencerelerinden maçı kazanamadıkları için üzgün olabilir ama diğer taraftan kaybetmenin daha kötü olduğunu düşünmek gerek özellikle gayet iyi oynasa da, mağlubiyeti haketmese de Fenerbahçe böyle düşünmeli.

Fikstürün kağıt üstündeki en zor kısmı geride kaldı ve şampiyonluk yarışında yukarıda olanların aralarında oynayacakları oldukça maç varken Fenerbahçe'nin o kağıt üstündeki avantajı gerçeğe dönüştürmesi gerek. Sezonun ilk yarısı bitene dek oynanacak 7 haftada yapılacak minimum kayıp Fenerbahçe adına çok önemli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder