17 Şubat 2011 Perşembe

Utanabilir Misiniz?


Fenerbahçe kadın basketbol takımı oyuncusu Diana Taurasi ile ilgili 2010 Aralık ayının ortalarından beri gelişen süreci biliyorsunuz. Taurasi'nin doping testine verdiği numunede modafinil adlı yasak kabul edilen maddenin bulunduğuna! dair açıklanan resmi sonucu ve müsabakalardan men edilmesi kararı çıkmadan kamuoyundaki tepkileri hatırlıyoruz.

Konu Fenerbahçe nefreti olduğu zaman kitleleri etkilemeye çalışan bireyleri bugüne kadar çok görmüştük. İşte onlardan birisi de Taurasi'nin doping testinin ilk çıkan sonuçları ardından kamuoyuna en hızlısından mesajlar veren Türkiye Basketbol Federasyonu Sağlık Kurulu Başkanı olan Prof. Dr. Turgay Atasü. Beşiktaş kongre üyesi olmasını "tesadüf canım, ne alakası var" diye geçiştirebileceğimiz Turgay Atasü A numunesi pozitif çıkan Taurasi için aynen şöyle demişti:

"Aslında Taurasi’nin B numunesinin 10 gün içinde test edilmesi gerekirken, Ocak ayının içine atıldı. Zaten oynayamadığı için de buna hoşgörüyle bakıldı. Taurasi’nin B numunesinde de bir değişiklik olmaz. Ben bugüne kadar böyle bir değişiklik görmedim. Çünkü bu testleri gerçekleştiren laboratuvar, pozitif çıkan sonuçları bir kaç kez tekrarlıyor. Taurasi bu duruma göre normalde 2 sene ceza alır. Dünya basketbolunun zirvesinde biri ama ne yapalım, o da kullanmasın. Hiçbir suçlu ben yaptım demez. B numunesi çıktığında göreceğiz. Tüm yapanlar inkar eder."

Turgay Atasü gibi misyonunun hakkını ziyadesiyle verenler de o günlerde ve sonraki süreçte gerek Aziz Yıldırım ile olan kişisel sorunları gerek onun üzerinden veya kendi kendilerine yarattıkları Fenerbahçe algıları ile oturdukları yerden ahkam kesiyorlar, adeta nefretlerini kusuyorlardı. Penny Taylor ve Hana Harakova'nın Türkiye'de yapılan doping testlerine güvenmeyerek numuneleri Köln'e göndermesi üzerine yazılan yazıları Papazın Çayırı çok güzel ifşa etmiş. Buradan okuyabilir, Fenerbahçe nefretinin boyutlarını gözünüzle görebilirsiniz.

Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun dün resmi olarak açıkladığı karara göre Diana Taurasi hakkında çıkan tedbir kararı kaldırıldı. Doping testlerindeki A ve B numunelerine ait Hacettepe Üniversitesi Doping Kontrol Merkezi'nin yayınladığı analiz sertifikalarının geri çekilmesine karar verildi. Sonuç nedir peki? Yanlış doping testi yaptık, kusura bakmayın, bir hatadır herkesin başına gelebilir safsataları mı? Kariyeri ne olursa olsun bir sporcunun bu tip bir suçlama ile lekelenmesini nasıl geri alabilirsiniz? Diana Taurasi gibi kadın basketbolunun en iyi oyuncusunun bu denli skandal bir kararla Fenerbahçe formasından kopmasına neden olmanın bedeli nedir?

Yaşanan bu süreçte köşelerinden nefret saçan bütün adamlara ve olayın üstüne web sitelerinden, bloglarından, forumlarından Fenerbahçe nefreti ile ahkam kesip, yayın yapanlara sormak istiyorum?

Utanabilir misiniz?

Var mı böyle bir duygunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder