25 Mayıs 2010 Salı

Bir Adım Öndeyiz


Final serisinin 3.ncü maçı bu akşam Abdi İpekçi'de sezonun genelini düşününce hatırı sayılır bir taraftar sayısı önünde oynandı. Taraftarın sezon boyunca pek arka çıkmaya niyetli olmadığı erkek basket takımı Final serisinin evdeki bu ilk maçında olması gereken destekle başladı maça..ve de gayet hızlı bir başlangıç..

İlk çeyrekteki bu hızlı giriş skora ziyadesiyle yansırken hücumdaki pas organizasyonları, topu pota altında uygun adama indiren akıl işleri göze hoş gelirken savunmanın direnci de gayet iyiydi. Efes Pilsen hücumları duvara çarparken, güzel ve yüzdeli hücumlar ile Fenerbahçe serinin ilk maçındakine benzer önemli bir fark yaratıp; ilk çeyreği 27-15, devreyi ise 38-27 önde kapadı.

bu tip güç dengesi yakın takımlar arasında oluşan çift haneli farklarda -eğer tabi çok ekstra bir farkı aşmadığında - buna suni fark derler basketbolla ilgilenen kişiler..nitekim 3.ncü çeyrekte Efes Pilsen bir geri dönüş gerçekleştirdi ve o farkı kapadı (serinin ilk maçında da devreye 15 fark ile girip bir ara 7-8'lere kadar getirmişler fakat Fenerbahçe daha fazla izin vermemiş ve maçı farklı kazanmıştı) bu çeyrekte ilk yarıdaki savunma sertliğinin bir süre için bozulması Fenerbahçe için negatif bir iş olurken çeyreğin sonunda Efes Pilsen kenardan bulduğu 3 sayı isabeti ile ilk kez öne geçmiş oldu.

Yine bir reaksiyon gerekiyordu ve Fenerbahçe bunu gösterebildi, geriden gelerek farkı kapayan ve hatta öne geçen takıma o psikolojik avantajı tanımadılar. son çeyrekte muazzam bir heyecana sahne olan maçta Efes Pilsen Charles Smith ile peşpeşe 3'lükler kaydederken geri dönmesinin Fenerbahçe için inanılmaz faydalı olduğunu düşündüğüm Vidmar, son anlardaki Ukic performansı ve Mirsad'ın son hücumda Ender'i kesmesi ile Fenerbahçe maçı 72-70 kazanarak seride bir adım öne geçti (2-1).

Geçen sezon 2-0 öndeyken 4-2 kaybedilen bir şampiyonluk hala aklımızda ama serinin genelinde, geride kalan 3 maça bakarak şunu söylemek mümkün: Fenerbahçe bu şampiyonluğu çok istiyor!

biz taraftar olarak yoğurdu üfleyerek yemeye devam edeceğiz, en azından bir süre daha..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder