20 Haziran 2011 Pazartesi

Tuncay Geri Dönerse


Tuncay'ın dün Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ile görüşmesinin ardından yapılan haber ve yorumlar doğal olarak kendisinin Fenerbahçe'ye geri dönüşü üzerine oldu. Transferle ilgili henüz kesin veya net bilgiler yok ancak taraftar Tuncay'ın Fenerbahçe'ye geri dönüşü üzerine görüşlerini hızlıca ifade etmiş görünüyor.

İlk bakışta gözlemleyebildiğim Tuncay'ın geri dönüşü konusunda negatif görüşlerin daha çok olduğu yönünde. Bu negatif görüşler arasında en öne çıkanlar: 1) Fenerbahçe'yi bırakıp gitmesi (ki burada taraftarın bir kısmı Middlesbrough tercihini sorguluyor ve hatta bedelsiz olarak takımdan ayrılmasına vurgu yapıyor), 2) gittiği Premiership'te Middlesbrough ve Stoke City ile vasat veya vasat altı performansı ve son olarak şansını denemek üzere gittiği Bundesliga'da Wolfsburg ile neredeyse yeterince oynayamaması yani özetle Tuncay'ın performansı.

Öncelikle Tuncay'ın Middlesbrough tercihini sorgulamanın doğru olmadığını düşünenlerdenim. Fenerbahçe'den Premiership'e geçerken Manu, Chelsea, Arsenal veya Liverpool'a transfer olamayabilirsiniz. Tottenham, Everton veya Aston Villa'ya olsun o zaman diyenler var mı bilmiyorum ama bu olaya böyle değil Tuncay'ın hedefleri açısından bakmak gerektiğini düşünüyorum. Tuncay ne düşündü bilemiyorum ama bana ilk anda Middlesbrough'nun yukarı tırmanmak adına bir basamak olması fikri çok mantıksız gelmemişti. Ligin alt sıralarındaki gücü sınırlı takımda kendini ligin abilerine gösterebilmek konusunda tabiki fikirler çeşitli olacaktır ve hatta bu hedefin kolay olmadığını sorgulayanlar çok olabilir ancak buna sırf Fenerbahçe'den daha güçsüz bir takıma gitmesi fikriyle karşı çıkmak ta bence fazla bencil bir düşünce.

Burada Tuncay'ın Fenerbahçe'ye bonservis bedeli kazandırmadan gitmesi konusuna geçiş yaparsak; bu konu hakkındaki negatif yorumları da çok mantıklı bulduğumu söyleyemiyorum. Tuncay Fenerbahçe'ye katıldığı 2002-03 sezonundan ayrıldığı 2006-07 sezonu sonuna kadar oynadığı 5 sezonda 3 şampiyonluk yaşadı ve kazanılan şampiyonluklarda katkısı herkesin hafızasında olmalı. Takımdan ayrılırken sözleşme yenileseydi de para kazandırsaydı fikri yerine forma giydiği sürede kazandırdıklarına bakma taraftarı olduğum için bu bonservis konusuna da çok anlam veremiyorum. Kaldı ki sözleşme uzatan oyuncunun transferinin oyuncunun serbest olduğu duruma göre daha zor olması da çok normal bir durum. Sonuç olarak bunlar benim futbola bakışımda kızabileceğim veya negatif bakabileceğim şeyler değil.

Tuncay'ın performansı konusuna gelirsek; Fenerbahçe'den ayrıldığdan beri geçen 4 sezonda anlık performans parlamaları hariç vasatı aşamayan hatta hayal kırıklığı yaratan bir performans sergilediğini ve hedeflerinden oldukça uzak kaldığını söylemek gerek. Tuncay şu an Fenerbahçe'den ayrılırken bildiğimiz Tuncay değil, bu çok belirgin. Fenerbahçe'ye geri dönmesi konusunda da insanların performans odaklı negatif bakışını anlayabiliyorum. Fenerbahçe'de oynadığı dönemlerden aklımda kalan en büyük Tuncay özelliği mücadeleci, inatçı yapısının yanında isyan ettiren savrukluğudur. Mesela Tuncay en olmadık yerden en olamayacak şekilde golü rakip filelere gönderebilir ama çok kolay veya müsait bir pozisyonda o kadar kötü bir bitirici vuruş yapar ki işte Tuncay bu dersiniz.

Wolfsburg'un 5 milyon euro'ya Stoke City'den transfer ettiği Tuncay'ı ne kadar bir bedelle Fenerbahçe'ye vereceğini bilemiyorum ama bundan belki daha da önemlisi Tuncay geri dönerse performansı ne olur, onu hiç bilemiyorum. Futbolda kötü geçen sezonların ardından oyuncuların kazandığı başarıları, yaşadıkları heyecanları ne olursa olsun yeniden başarılı olup; yakın zamandaki kötü performansı silmek için çabalayacağını düşünürüm.

Tuncay da eğer Fenerbahçe'ye geri dönerse sanırım şu yakın geçmişteki hayal kırıklığı görüntüsünü silmek için çok çabalayacaktır veya çabalamaya mecburdur.

1 yorum:

  1. http://www.ntvspor.net/video-galeri/tuncay-sanli-son-noktayi-koydu

    YanıtlaSil